Therapeut

Mijn naam is Agnes Zalme en ik ben werkzaam in mijn praktijk naast mijn (parttime) baan als organisatieadviseur/directiesecretaris.

Ik heb me het grootste deel van mijn werkende leven ingezet als als personeel- en organisatieadviseur  bij verschillende organisaties maar op een gegeven moment ontstond de behoefte meer verdieping aan te brengen. En ook mijn leven is, zoals bij velen, niet altijd over rozen gegaan. In die periodes heb ik zelf mogen ervaren hoe fijn en helpend het kan zijn als een deskundige buitenstaander met je mee loopt.

Dit bracht mij er toe om eerst een aantal jaar als vrijwilliger te werken bij Sensoor (een luisterend oor voor mensen met problemen) en daarna te starten met de HBO-opleiding hypnotherapie en integrale psychosociale therapie bij Academie Hypnos in Bussum.  Sinds het afsluiten van deze opleiding ben ik aan Academie Hypnos verbonden als examinator en lid van de staf.

Werkwijze

Eén van mijn belangrijkste uitgangspunten is respect. Ik wil dan ook een sfeer creëren waarin mensen het vertrouwen hebben dat ze serieus worden genomen. Luisteren en aandacht vind ik daarbij heel belangrijk waarbij er natuurlijk ook ruimte is voor humor.